L’allotjament

Ca la Tendeta

image

Hola, sóc la Susana, la propietària de Ca la Tendeta. Només us volia fer 5 cèntims de l’història de d’aquesta casa, que com veureu per a mi és mooolt especial.🥰

La casa va ser llogada pels meus iaios Jaume i Carmen sobre el 1935 (i després comprada al 1962) i van trasl·ladar-hi la botiga d’alimentació que tenien oberta, des de ja feia uns anys, en un altre lloc del poble. D’aquesta manera ells podien viure al pis de sobre (a on ara està el pis que us oferim!) i tenir la botiga a la planta baixa. Aquesta era la forma més adient per donar un bon servei als vilatans. Aquesta botiga era coneguda al poble com “Ca la Tendeta” 😜.

En aquesta casa van créixer (i en alguns casos també van néixer!) el fill i les tres filles dels meus iaios. Les meves tietes, la Natàlia i la Irene i la meva mare Maria del Carmen van treballar des de ben jovenetes a la botiga. Quan les tres germanes es van casar la mare va seguir treballant a la botiga i va decidir viure amb el seu marit Jaume al mateix pis, amb els iaios. El meu germà Josep Maria i jo vam néixer en aquesta casa i jo vaig viure-hi fins als 26 anys, fins que em vaig casar i vaig marxar del poble. Des dels 17 als 26 anys vaig treballar junt als pares en el dia a dia de la botiga. En marxar del poble els meus pares, ja grans, van decidir traspassar la botiga (encara existeix!!) i ells van seguir vivint al pis de tota la vida. En faltar els pares vaig decidir remodelar la casa i adequar-la com allotjament turíst. L’establiment es va obrir a l’estiu del 2023.

És per això que hi poso tot el meu carinyo en cuidar-la i respectar-la i m’agrada veure-hi passar persones que gaudeixen del poble i es senten a gust a casa.

Us hi esperem! 🤗